BESLENME

Gebeliğe öncesi, gebelik sürecinde ve doğum sonrasında beslenme hakkında bilgiler verilmektedir.

  • Balıkların ve balık yağı gibi deniz omega-3 yağ asidi takviyelerinin tüketimi, hamilelik ve bebek sonuçları üzerinde potansiyel olumlu etkiler nedeniyle aktif bir araştırma alanıdır. Gebelik döneminde tüketilmesi, anne karnındaki bebeğin beyin ve göz gelişimi için oldukça önemlidir. Ayrıca balık; protein ve D ve B vitaminleri açısından da zengin bir besin kaynağıdır ve bu yönü ile bebeğin gelişimine kritik derecede katkı sağlar.

  • Hamilelikte Diyet ve Beslenme: Ne Yenir, Ne Yenmez!

    Sağlıklı bir hamilelik beslenmesi için sihirli bir formül yoktur. Hamilelikte yetersiz beslenme veya fazla beslenmenin;hem kısa dönem de hem de uzun dönemde olumsuz sonuçları olabilir. Bir kadının hamilelik sırasında yediği ve içtiği şey, bebeğinin ana beslenme kaynağıdır. Bu nedenle bir annenin diyetinin, bebeğin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli besinleri sağlamak için çeşitli sağlıklı yiyecek ve içecekleri içermesi gerektiğini önermekteyiz. Hamile bir kadının kaliteli, makro ve mikro besinlere ihtiyacı vardır.

  • Doğum tarihinize sadece bir hafta kaldı. Doğum başlatmak için doğal yöntemler kulağınıza geliyor. Ama gerçekten bir işe yarıyor mu? Duyduğunuz yöntemlerin çoğu için iyi bilimsel kanıtlar yoktur. Doğumu doğal olarak teşvik etmek için kanıtlanmış tıbbi olmayan bir yol yok.  Doğum eylemine başlamak için tek güvenli ve güvenilir yöntem hastanede verilen ilaçları içerir. Diğer tekniklerin çoğu, potansiyel olarak zarar verme olasılığı olan ve pek işe yaramayan, söylentilerden ibarettir. 

  • Gebelikte kilo alımı: Sağlıklı olan nedir?

    Beğenin ya da beğenmeyin, iki kişilik yemek; normalden iki kat daha fazla yemek için bir gerekçe değildir. Hamilelik kilo alımınızı yönetmek, bebeğinizin sağlığını desteklemek ve doğumdan sonra ekstra kilo vermeyi kolaylaştırmak için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını kullanın.

  • Şişmiş ayak bileklerini, sabah bulantısını ve büyüyen göğüsleri çektiniz. Ama bu yanan mide? Bu nereden geldi? Adından da anlaşılacağı gibi, mide ekşimesi (gastroözofageal reflü ve mide hazımsızlığı da denir), göğüs kemiğinizin arkasından başlayan ve boğazınızı midenize bağlayan bir tüp olan özofagusunuzu yukarı doğru hareket eden ateşli bir çalkalama gibi hisseder. Bu asitler boğazınızı bile yakabilir.

  • Gebelikte bulantı kusma çok sık karşılaşılan bir durumdur. Genelde sabahları sık olsada; günün her saatinde görülebilir. Bu durum bebeğiniz için zararlı bir durum sayılmaz, ancak sizin günlük aktivitelerinizi, yaşam kalitenizi bozabilecek kadar da şiddetli seyredebilir. Hiperemezis gravidarumu olan kadınlar her gün kusma yaşarlar.

  • Hamilelik sırasında progesteron hormonunda artış, vücudunuzun kaslarının gevşemesine neden olur. Buna bağırsaklarınız da dahildir. Yavaş hareket eden bağırsaklar daha yavaş sindirim anlamına gelir. Bu kabızlığa yol açabilir.

  • Polikistik over sendromu, kadınların düzensiz adet periyotlarına sahip olmasına, akneye (yağlı cilt ve sivilce), fazladan yüz kılı büyümesine veya saç dökülmesine neden olabilecek bir durumdur. polikistik over sendromu tedavisi istanbul

Please publish modules in offcanvas position.