KOMPLİKASYONLAR

Tıbbi anlamda komplikasyon terimi, bir değişikliğin, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkileridir. Komplikasyonlar bir hastalığın gidişatını kötü yönde etkiler. Komplikasyonlar ön görülebilir ve çoğu tedavi edilebilirdir.

  • Hamileliğin dokuz ay sürdüğü söylense de, bizler hamileliği haftalar ve günler halinde izleriz. Tahmini doğum tarihi, son adet döneminin ilk gününden itibaren 40 hafta veya 280 gün olarak hesaplanır. Kadınların sadece yüzde 4'ü(25'te 1'i) tahmin edilen tarihte doğumunu gerçekleştirir.

  • Şişmiş ayak bileklerini, sabah bulantısını ve büyüyen göğüsleri çektiniz. Ama bu yanan mide? Bu nereden geldi? Adından da anlaşılacağı gibi, mide ekşimesi (gastroözofageal reflü ve mide hazımsızlığı da denir), göğüs kemiğinizin arkasından başlayan ve boğazınızı midenize bağlayan bir tüp olan özofagusunuzu yukarı doğru hareket eden ateşli bir çalkalama gibi hisseder. Bu asitler boğazınızı bile yakabilir.

  • Doğum; heyecan ve sevinçten, korku ve endişeye kadar güçlü duyguların oluşmasını tetikleyebilir. Ama aynı zamanda beklemeyeceğiniz Depresyon gibi bir şeyle de sonuçlanabilir. Çoğu yeni anne doğum sonrası bebek hüznü yaşarlar, bunlar genellikle ruh hali değişimleri, ağlama atakları, kaygı ve uyku güçlüğü içerir.Bu bebek hüznü genellikle doğumdan sonraki ilk iki ila üç gün içinde başlar ve iki haftaya kadar sürebilir.

  • Hamilelikte enfeksiyon kapmanın bebeğinize zarar vermesiğı azdır. Ancak komplikasyonlara neden olabilecek enfeksiyonların farkında olmak ve bunlardan kaçınmak için elinizden geleni yapmak önemlidir. Enfeksiyonlara bakteri veya virüs neden olur. Boğmaca gibi bakteriyel enfeksiyonlar genellikle antibiyotiklerle tedavi edilir. Soğuk algınlığı veya suçiçeği gibi viral enfeksiyonlar antibiyotiklerle tedavi edilemez, ancak semptomları yönetmenin yolları vardır.

  • "Erken doğum", 37 haftalık hamilelikten önce (tahmini doğum tarihinden 3 veya daha fazla hafta önce) başlayan eylemdir. Hamilelik, normal olarak kadının son adet döneminin ilk gününden itibaren 40 hafta kadar sürer. 37 haftadan önce doğum eylemine girmek tehlikeli olabilir, çünkü erken doğan bebeklerin ciddi sağlık sorunları olabilir.

  • Gebelikte bulantı kusma çok sık karşılaşılan bir durumdur. Genelde sabahları sık olsada; günün her saatinde görülebilir. Bu durum bebeğiniz için zararlı bir durum sayılmaz, ancak sizin günlük aktivitelerinizi, yaşam kalitenizi bozabilecek kadar da şiddetli seyredebilir. Hiperemezis gravidarumu olan kadınlar her gün kusma yaşarlar.

  • Yüksek kan basıncı nedir?

    Kan basıncı, kalp kasıldıkça kanın damar duvarlarına karşı yaptığı  basınçtır. Yüksek tansiyon hipertansiyon olarak adlandırılır. Hipertansiyon sağlık sorunlarına neden olabilir. Hamilelik sırasında, şiddetli veya kontrolsüz hipertansiyon siz ve bebeğiniz için komplikasyonlara neden olabilir.

  • Hamilelik sırasında progesteron hormonunda artış, vücudunuzun kaslarının gevşemesine neden olur. Buna bağırsaklarınız da dahildir. Yavaş hareket eden bağırsaklar daha yavaş sindirim anlamına gelir. Bu kabızlığa yol açabilir.

  • Miyomlar Gebelik ve Doğurganlığı Nasıl Etkiler?

    Miyomlar rahim içinde veya rahimde büyüyen iyi huylu tümörlerdir. Doğurganlığı ve hamilelik şansını etkileyebilirler. Rahim miyomları çok yaygındır. 50 yaşına gelmiş bir kadında %70 görülme ihitmali vardır.

Please publish modules in offcanvas position.